Daarom neem je best een autoverzekering bij een makelaar!

Een auto kopen is vaak een logische volgende stap in het leven. Een dure aangelegenheid waar er ook nog veel kosten bij komen kijken. Een verplichte verzekering is daar één van. Hier zijn minstens 3 redenen waarom u hiervoor best naar een onafhankelijke verzekeringsmakelaar trekt.

De beste oplossing per profiel.

Welk profiel heb je als chauffeur? Ben je startende chauffeur of een chauffeur met jaren ervaring? Zijn er al ongevallen in fout of niet? Dit heeft allemaal een grote invloed op de prijs van uw verzekeringspremie. Maatschappijen proberen telkens bij een bepaalde doelgroep het interessantste product aan te bieden. Waar maatschappij X zeer interessant is voor beginners, is het bij maatschappij Y interessanter voor mensen met enige ervaring. Een makelaar kent de beste oplossing per profiel. Op die manier ben je het best verzekerd naargelang jouw profiel.

Service.

Gecentraliseerde, directe of online verzekeringsmaatschappijen zijn vaak moeilijker te bereiken. Lange wachttijden, telkens iemand anders aan de lijn en onduidelijke antwoorden zijn dan troef. Bij een verzekeringsmakelaar is jouw volledige verzekeringsportefeuille gecentraliseerd. Een fysiek gesprek op kantoor of bij u thuis of een persoonlijk contact met een vertrouwenspersoon verhoogt de efficiëntie. De vertrouwenspersoon is er ook vaak buiten de kantooruren; op de uren die je liever wenst.

Dienstverlening bij ongevallen.

Vooral bij een ongeval kan de makelaar een zeer grote en essentiële meerwaarde bieden. Na een auto-ongeval moet er meestal een aanrijdingsformulier worden ingevuld. Het belang van dit papier wordt vaak onderschat. Een verkeerd, nonchalant of onduidelijk ingevuld aanrijdingsformulier kan ervoor zorgen dat er discusies ontstaan tussen maatschappijen onderling; wat een snelle afhandeling soms onmogelijk maakt. Goede makelaars proberen daardoor telkens ter plaatse van het ongeval te komen om hulp te bieden bij het invullen van zo’n EAF-formulier. Eens getekend door beide partijen ligt de inhoud van het EAF-formulier onherroepelijk vast. Indien de tegenpartij een buitenlander is of niet verzekerd is of bij lichamelijke letsels door een ongeval kan de makelaar eveneens zijn enorme meerwaarde aanbieden.