Gratis service, gratis belastingaangifte 2020

Het jaarlijkse gevecht met de belastingaangifte is voor velen in mei, juni en juli een urenlang zwoegen en zweten voor het computerscherm. Tax-on-web en dergelijke simulaties zouden het proces moeten vergemakkelijken, maar toch zien wij dat onze klanten problemen ondervinden met het invullen en berekenen van de belastingaangifte en vooral zelf veel fouten maken.

Gratis service, gratis belastingaangifte 2020

Omwille van de vele fouten die gemaakt worden, biedt ons kantoor de service gratis belastingaangifte aan. We hebben kennis van zaken en meer dan 25 jaar ervaring in deze materie.  Jaarlijks vullen wij een 1500-tal belastingaangiftes in. Aarzel dan ook niet om ons te contacteren voor een professionele aanpak!

Optimaliseren belastingvoordeel

Hoe kan ik mijn personenbelasting gaan optimaliseren of, met andere woorden, hoe kan ik het meest belastingvoordeel doen? Daarvoor zijn er vandaag enkele oplossingen; o.a. pensioensparen, langetermijnsparen en een hypothecaire lening. Aarzel niet om ons kantoor te contacteren zodat we uw personenbelasting volledig kunnen invullen of nazien + optimaliseren op uw maat.

Gratis invullen, berekenen, optimaliseren of nazicht van uw belastingaangifte.

Het jaarlijkse gevecht met de belastingsaangifte is voor velen in mei, juni en juli een urenlang zwoegen en zweten voor het computerscherm. Tax-on-web en dergelijke simulaties zouden het proces moeten vergemakkelijken, maar toch zien wij dat onze klanten hier nog veel problemen mee ondervinden en vooral zelf veel fouten maken.

Belastingvoordeel

Hoe kan ik mijn personenbelasting gaan optimaliseren of, met andere woorden, hoe kan ik het meest belastingvoordeel doen? Daarvoor zijn er vandaag enkele oplossingen; o.a. pensioensparen, langetermijnsparen en een hypothecaire lening. Aarzel niet om een afspraak te maken zodat we uw personenbelasting volledig kunnen invullen of nazien + optimaliseren op uw maat.

Gratis service

Omwille van de vele fouten die gemaakt worden, biedt ons kantoor deze service gratis aan. Met onze kennis van zaken en meer dan 25 jaar ervaring in deze materie, kan dit een gemakkelijke oplossing zijn voor het urenlange gevecht aan het computerscherm. Jaarlijks vullen wij een 1500-tal belastingaangiftes in. Aarzel dan ook niet om een afspraak te maken voor een professionele aanpak!

Daarom neem je best een autoverzekering bij een makelaar!

Een auto kopen is vaak een logische volgende stap in het leven. Een dure aangelegenheid waar er ook nog veel kosten bij komen kijken. Een verplichte verzekering is daar één van. Hier zijn minstens 3 redenen waarom u hiervoor best naar een onafhankelijke verzekeringsmakelaar trekt.

De beste oplossing per profiel.

Welk profiel heb je als chauffeur? Ben je startende chauffeur of een chauffeur met jaren ervaring? Zijn er al ongevallen in fout of niet? Dit heeft allemaal een grote invloed op de prijs van uw verzekeringspremie. Maatschappijen proberen telkens bij een bepaalde doelgroep het interessantste product aan te bieden. Waar maatschappij X zeer interessant is voor beginners, is het bij maatschappij Y interessanter voor mensen met enige ervaring. Een makelaar kent de beste oplossing per profiel. Op die manier ben je het best verzekerd naargelang jouw profiel.

Service.

Gecentraliseerde, directe of online verzekeringsmaatschappijen zijn vaak moeilijker te bereiken. Lange wachttijden, telkens iemand anders aan de lijn en onduidelijke antwoorden zijn dan troef. Bij een verzekeringsmakelaar is jouw volledige verzekeringsportefeuille gecentraliseerd. Een fysiek gesprek op kantoor of bij u thuis of een persoonlijk contact met een vertrouwenspersoon verhoogt de efficiëntie. De vertrouwenspersoon is er ook vaak buiten de kantooruren; op de uren die je liever wenst.

Dienstverlening bij ongevallen.

Vooral bij een ongeval kan de makelaar een zeer grote en essentiële meerwaarde bieden. Na een auto-ongeval moet er meestal een aanrijdingsformulier worden ingevuld. Het belang van dit papier wordt vaak onderschat. Een verkeerd, nonchalant of onduidelijk ingevuld aanrijdingsformulier kan ervoor zorgen dat er discusies ontstaan tussen maatschappijen onderling; wat een snelle afhandeling soms onmogelijk maakt. Goede makelaars proberen daardoor telkens ter plaatse van het ongeval te komen om hulp te bieden bij het invullen van zo’n EAF-formulier. Eens getekend door beide partijen ligt de inhoud van het EAF-formulier onherroepelijk vast. Indien de tegenpartij een buitenlander is of niet verzekerd is of bij lichamelijke letsels door een ongeval kan de makelaar eveneens zijn enorme meerwaarde aanbieden.

Pensioensparen

Pensioensparen: een hype of écht interessant?

Pensioensparen wordt alsmaar populairder. Volgens De Tijd doet 65% van de actieve bevolking aan een individueel pensioenplan. Wat moet men weten over pensioensparen en zijn er addertjes onder het gras? Wij vatten hier de 3 meest gestelde vragen samen.

Hoeveel mag men storten?

Vanaf 2018 zijn er twee verschillende grensbedragen. Deze bedragen hebben echter wel een invloed op je fiscaal voordeel. Stort je niet meer dan €980 per jaar, dan krijg je een fiscaal voordeel van minimum 30%. Bij een bedrag tussen €980 en €1260 heb je echter een belastingsvoordeel van minimum 25%.

Hoeveel belastingvoordeel?
Wie een bedrag stort tussen de €1-980 krijgt een fiscaal voordeel van 30% of maximum 294 euro. Wie stort tussen de €980-1260 krijgt een belastingsvoordeel van 25% of maximum 315 euro. Wie tussen de €981-1176 stort maakt eigenlijk een fiscaal verlies en dan spaar je beter 980 euro. Bovenop de 25% of 30% is er nog een extra belastingsvoordeel ‘gemeentebelastingen’.

Kun je pensioensparen stopzetten?
Een pensioenspaarcontract loopt tot aan je 65ste. Vroeger geld opvragen kan, maar indien je een bedrag opvraagt voor je 60ste dan word je keihard afgestraft door de fiscus met een afkoopwaarde van 33%. Daarom raadt men aan om enkel geld te storten die je voor uw 60ste verjaardag zeker niet nodig hebt. Een pensioenspaarcontract start je ook best voor je 55ste verjaardag of anders moet je contract ook minstens 10 jaar lopen om de 33% afkoopwaarde te vermijden.

Tips?

  • De eindtaxatie gebeurt op je 60ste. Alle premies die je stort tussen je 60ste en 64ste worden dus niet getaxeerd; als je begonnen bent voor je 55ste verjaardag. Desalniettemin kun je toch genieten van het belastingsvoordeel tot de eindvervaldag. De laatste 5 jaren (60-64) zijn eigenlijk de fiscaal interessantste jaren en zelfs aan te raden tot 1260 euro per jaar.
  • Jongeren hebben een langere looptijd en voor hen kan het geen kwaad om wat meer risico te nemen. Wanneer de einddatum dichter komt is het aan te raden om vervolgens in een minder risicovolle formule te stappen. Deze overgang kan over het algemeen kosteloos.

Batibouw

Batibouw vindt dit jaar plaats van 21 februari tot en met 3 maart 2019 in Brussels Expo.

Batibouw is de grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting. Dit zowel voor professionele als particuliere bezoekers.

Je woning is de grootste investering in je leven. Plannen om een huis te bouwen, te kopen of te renoveren?
U wenst meer info over een woon- of verbouwingskrediet, een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering?
Ons kantoor helpt u graag verder!